Meniu
Prekių krepšelis

Privatumo politika

Privatumo politika

Tvarkant ir naudojant asmens duomenis internetinėje svetainėje https://sveikatospasaulis.lt/, yra atsakingai  rūpinamasi  jūsų asmens  duomenų saugumu ir privatumu.

Asmens duomenys – tai visi duomenys, pagal kuriuos galima nustatyti jūsų tapatybę.  Pvz.: vardą, pavardę, adresą, elektroninio pašto adresą, telefoną, vartotojo elgseną. 
Jūsų asmens duomenys (vardas ir pavardė, adresas ir kita kontaktinė informacija) surenkami tik jums pačiam/čiai laisva valia  priėmus sprendimą juos teikti. Tai yra  duomenų  tvarkymo pagrindas.

Surinkti duomenys  tvarkomi ir saugomi griežtai pagal galiojančius duomenų apsaugos įstatymus.  
 

Asmens duomenų tvarkymas

1.Asmens duomenų tvarkytojas yra UAB „Operos vaistinė“, juridinio asmens kodas 124050411, adresas A.Vienuolio 6-21, Vilnius LT01104, Lietuva, tel. +370 5 212 61 16 
Serverio, kuriame  saugomi asmens duomenys,  administratorius yra UAB “TVS projektai”.

2. Mes galime rinkti, saugoti ir naudoti žemiau nurodytų rūšių informaciją:

• informaciją apie Jūsų kompiuterį ir apie Jūsų apsilankymus šioje interneto svetainėje bei naudojimąsi šia interneto svetaine (įskaitant Jūsų IP adresą, geografinę vietą, naršyklės tipą, iš kur buvote nukreiptas, lankymosi trukmę ir puslapių žiūrėjimų skaičių);
• informaciją, kurią Jūs suteikiate mums tikslu prenumeruoti mūsų interneto svetainės paslaugas, pranešimus el.paštu ir/arba naujienlaiškius;
• bet kokią kitą informaciją, kurią Jūs savo pasirinkimu siunčiate mums.
  Daugelis kitų su svetaine susijusių asmens duomenų rinkimo veiksmų yra ir statiniai, ir matomi: užklausos forma arba naujienlaiškių prenumerata keičiasi tik tuo atveju, jeigu mes ją keičiame, o internetinės svetainės lankytojams yra žinoma, kad jie pateikia asmeninę informaciją, pasirinkdami ją užpildyti.

2.1. Jūsų asmeninių duomenų naudojimas

Asmeniniai duomenys, pateikti šioje interneto svetainėje, bus naudojami tikslams, nurodytiems šioje privatumo politikoje arba aktualiose šios interneto svetainės dalyse. Mes galime naudoti jūsų asmeninę informaciją šiems tikslams:
• interneto svetainei administruoti;
• jūsų naršymo patirčiai gerinti, pritaikydami šią interneto svetainę asmeniniams poreikiams;
• turint Jūsų sutikimą,siųsti Jums el. paštu mūsų naujienlaiškį, kuris, mūsų manymu, gali būti Jums įdomus (Jūs galite bet kada informuoti mus, jeigu nebenorite, kad naujienlaiškis būtų Jums siunčiamas);
• trečiosioms šalims suteikti statistinę informaciją apie mūsų vartotojus, tačiau ši informacija nebus naudojama jokiam atskiram vartotojui identifikuoti;
Be aiškaus jūsų sutikimo mes neteiksime jūsų asmeninių duomenų jokioms trečiosioms šalims tiesioginės rinkodaros tikslais.

3.Informacijos apie asmens duomenų teikėjus rinkimui, naudojama: registracijos anketos, slapukai,  sąsajos su socialiniais tinklais, Google Analytics, socialiniai tinklai

3.1. Pirkti Interneto svetainėje esančioje elektroninėje parduotuvėje (toliau - e-parduotuvė) galima pateikus asmens duomenis, kurie reikalingi pirkimo užsakymui įvykdyti: vardą, pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį, gyvenamosios vietos adresą (gyvenvietę, gatvę, namo/buto numerį, pašto kodą).
Pirkimą galima atlikti tik pateikus aukščiau nurodytus duomenis ir/ar registruojantis parduotuvėje. Jums registruojantis e- parduotuvėje bus sukuriama paskyra, kuri automatiškai sukuriama ir susiejama su UAB “Operos” vaistinė lojalumo programos paskyra. 
Duomenis paskyroje galėsite keisti, papildyti, taip  pat pateikti e-parduotuvės administratoriui prašymą panaikinti registraciją (teisė būti pamirštam: https://sveikatospasaulis.lt/index.php?route=extension/module/isenselabs_gdpr )

Jeigu Jums buvo išrašytas sąskaita – faktūra, Jūsų asmens duomenys saugomi sąskaitoje - faktūroje sutinkamai su buhalterinę apskaitą reguliuojančiais teisės aktais. Jeigu Jums sutinkamai su Taisyklėse nustatyta tvarka buvo suteikta farmacinė paslauga telefonu ar interaktyvaus pokalbio metu, garso įrašas saugomas 1 (vienerius) metus nuo farmacinės paslaugos suteikimo. 

3.2. Slapukai
Mes naudojame nuolatinius ir laikinuosius slapukus.
Slapuką sudaro informacija, tinklo tarnybinės stoties siunčiama interneto naršyklei ir laikoma naršyklės. Ši informacija vėliau siunčiama atgal tarnybinei stočiai kaskart kai naršyklė paprašo puslapio iš tos tarnybinės stoties. Tai leidžia tai tinklo tarnybinei stočiai identifikuoti ir sekti interneto naršyklę.
Naudojimuisi šia interneto svetaine analizuoti mes pasirinkome  Google Analytics. Google Analytics generuoja statistinę ir kitą informaciją apie naudojimąsi svetaine, panaudodama slapukus, kurie laikomi vartotojų kompiuteriuose. Generuojama su mūsų interneto svetaine susijusi informacija yra naudojama kurti ataskaitas apie naudojimąsi šia interneto svetaine. Šią informaciją laikys Google. Google privatumo politika prieinama čia:
http://www.google.com/privacypolicy.html .
Pas mus besireklamuojantieji arba mokėjimo paslaugų teikėjai irgi gali siųsti Jums slapukus.
Dauguma naršyklių leidžia Jums nepriimti jokių slapukų, nors tam tikros naršyklės leidžia Jums nepriimti tik trečiųjų šalių slapukų. Pavyzdžiui, Internet Explorer naršyklėje galite atsisakyti visų slapukų spausdami „Tools“ > „Internet Options“ > „Privacy“ ir pasirinkdami „Block all cookies“ (tai daroma paslenkant perjungiklį). Tačiau visų slapukų blokavimas turės neigiamą įtaką galimybei naudotis daugeliu interneto svetainių, įskaitant šią.


4.Informacijos rinkimo tikslas : prekių pardavimų įvykdymui, farmacinės paslaugos teikimui, rinkodarai.

5.Informacijos rinkimo teisinis pagrindas:
5.1. duomenų subjekto sutikimas, fiksuojamas nustatytoje registracijos anketoje;
5.2. duomenų subjekto sutikimas fiksuojamas slapuko nuorodoje; 
5.3. duomenų subjekto sutikimas, fiksuojamas telefoninio pokalbio metu.

6. Duomenų saugojimo laikotarpis.
 
Klientų asmens duomenys užpildyti pirkiniams įsigyti, saugomi neribotai, arba iki kol, iš vartotojo gaunamas prašymas jį pašalinti iš duomenų bazės;
Slapukai saugomi iki 1 mėnesio, išskyrus Google Analytics slapukus,- iki dvejų metų.
Telefoninių pokalbių duomenys saugomi iki 1-ų metų.

7.Surinktos informacijos saugojimo priemonės.
 
Saugoma duomenų bazėje https://sveikatospasaulis.lt/ svetainės serveryje pagal aptarnavimo paslaugos sutartį su UAB "TVS projektai".         
Prieiga prie laikmenų apsaugota slaptažodžiais.
Duomenų  tarp kliento ir serverio šifravimas (SSL sertifikatas, https protokolas).  
Mūsų svetainės adresas prasideda  „https://“ Papildoma „s“ raidė adresą keičia  vienu simboliu, kuris nurodo, kad svetainė yra saugi, kas  lankytojams yra labai svarbu.
https://sveikatospasaulis.lt/ svetainės serveryje  įdiegtas SSL sertifikatas – skaitmeninių raktų rinkinys. Pagrindinė jo paskirtis – užkoduoti ir atkoduoti informaciją, perduodamą tarp lankytojo ir serverio.  Taip pat SSL sertifikatas patvirtina svetainės tapatybę, nes, norėdamas gauti sertifikatą, svetainės savininkas turi įrodyti savo teisę naudotis domenu, ar net patvirtinti įmonės rekvizitus.
Svetainėje  naudojamas  SSL sertifikatas užšifruoja visą lankytojo į svetainę suvedamą informaciją. Iškoduoti informaciją gali tik svetainės serveris, todėl trečios šalys negali įsiterpti tarp lankytojo ir svetainės bei taip nuskaityti lankytojo duomenų.

8.Internetinės svetainės naudotojai turi teisę prašyti panaikinti visus savo duomenis svetainėje (teisė būti pamirštam): https://sveikatospasaulis.lt/index.php?route=extension/module/isenselabs_gdpr
Taip pat turi teisę nesutikti su slapukų saugojimu.

9.Informacija apie tai, kam atskleidžiate, ar teikiate tvarkomus duomenis.
Tvarkomi duomenys atskleidžiami ir teikiami statistikai (Google Analytics), el.parduotuvės administratoriui UAB “Operos” vaistinė, serverio administratoriui ir serveryje tvarkomų duomenų saugotojui  UAB “TVS projektai”.

10.Internetinės svetainės naudotojų,  kaip duomenų subjektų, teisės, įskaitant teisę teikti skundą priežiūros institucijai.
Internetinės svetainės naudotojai turi teisę gauti visus duomenis apie save, teisę “būti pamirštam” 8-ame punkte nurodytu būdu (https://sveikatospasaulis.lt/index.php?route=extension/module/isenselabs_gdpr ),
bei ginti savo teises pagal LR įstatymus.

11. Politikos pakeitimai
Mes galime retkarčiais atnaujinti šią privatumo politiką, paskelbdami naują versiją savo interneto svetainėje. Kartkartėmis Jūs turėtumėte peržiūrėti šį puslapį, kad įsitikintumėte, jog esate patenkintas bet kokiais pasikeitimais.

12. Trečiųjų šalių interneto svetainės.
Šioje interneto svetainėje yra nuorodų į kitas interneto svetaines. Mes nesame atsakingi už trečiųjų šalių interneto svetainių privatumo politikas ar praktikas.

13. Skundų, paklausimų ir atsiliepimų administravimas. 
 
13.1.Jei kreipiatės į mus (pvz., užpildydami kontaktinę formą, elektroniniu paštu ar raštu), saugome jūsų duomenis tam, kad galėtume atsakyti į skundą, užklausą, ar atsiliepimą (toliau – užklausa) ir pateikti su ja susijusius klausimus.
Mes naikiname šiame kontekste gautus duomenis, kai juos saugoti daugiau nebereikia.
Jeigu jūsų užklausa bus susijusi su potencialiai galinčiu kilti ginču, arba sprendžiamu ginču pagal LR įstatymus valstybinėse institucijose, jūsų duomenys bus saugomi, kol ginčas bus išspręstas.     


13.2.Jūsų asmens duomenų tvarkymo pagrindas yra jūsų laisvos valios išraiška vykdyti komunikaciją elektroniniu paštu ir joje pateikti tam tikrus duomenis, t.y. sutikimas. Be to, duomenų tvarkymo pagrindas taip pat gali būti sutarties vykdymas bei teisės aktuose numatytų pareigų vykdymas. 
 
13.3.Jūsų elektroninio pašto adresas, susirašinėjimo turinys ir susiję duomenys bus tvarkomi laikantis proporcingumo principo. Šie duomenys visų pirma bus matomi to asmens, su kuriuo tiesiogiai elektroniniu paštu komunikuosite. Tačiau, tam tikrais atvejais Jūsų susirašinėjimą gali perskaityti ir kiti darbuotojai, pavyzdžiui, vidaus administravimo, galimų teisės aktų ar vidaus taisyklių pažeidimų tyrimo, darbuotojo pavadavimo ir susijusiais tikslais bei panašiose situacijose. 
 

Duomenų tvarkytojas šiuo tikslu yra bendrovė, su kurios darbuotoju arba kitokiu atstovu komunikuojate. 
     
14. Duomenų perdavimas gavėjams. 
 
14.1. Kai kuriais atvejais jūsų duomenims tvarkyti naudojame išorinių IT, serverio, pašto, archyvavimo, buhalterijos, audito ar kitokių tiekėjų arba rangovų paslaugas. Tokiu atveju, jie tampa taip pat atsakingi u
ž jūsų duomenų saugojimą.  
 
14.2. Esant būtinybei jūsų asmens duomenis galime perduoti tai pačiai grupei priklausančioms bendrovėms; notarams, antstoliams, advokatams, konsultantams, auditoriams; teisėsaugos ir priežiūros institucijoms,  teismams, kitoms ginčus nagrinėjančioms institucijoms; potencialiems arba esamiems mūsų verslo ar jo dalies perėmėjams ar jų įgaliotiems konsultantams ar asmenims. 
 
14.3. Jei mūsų paslaugų teikėjai ar partneriai yra ne Europos Ekonominės Erdvės šalyje, mes jus informuosime apie tokių aplinkybių pasekmes pasiūlymo aprašyme.  
 
15. Jūsų duomenų subjektų teisės pagal Bendrąjį duomenų apsaugos reglamentą:  
  
Teisė susipažinti su duomenimis.
Turite teisę reikalauti patvirtinimo, ar su jumis susiję duomenys yra tvarkomi ir reikalauti informacijos apie šiuos duomenis pagal BDAR 15 str. nuostatas. 
 
Teisė taisyti duomenis.
Pagal BDAR 16 straipsnio nuostatas turite teisę reikalauti papildyti arba ištaisyti netikslius su jumis susijusius duomenis.  
 
Teisė ištrinti duomenis.
Pagal BDAR 17 straipsnio nuostatas esant šiame straipsnyje numatytoms aplinkybėms turite teisę reikalauti, kad konkretūs duomenys būtų ištrinti, jei nėra jokių įstatymuose numatytų reikalavimų, neleidžiančių ištrinti duomenis. 
 
Teisė apriboti duomenų tvarkymą.
Pagal DBAR 18 straipsnio nuostatas galite pareikalauti apriboti duomenų tvarkymą.  
 
Teisė į duomenų perkeliamumą.
Pagal BDAR 20 straipsnio nuostatas turite teisę reikalauti gauti mums pateiktus duomenis ir papildomai pareikalauti juos perkelti kitiems tvarkytojams. 
 
Teisė paprieštarauti.
Pagal BDAR 21 straipsnio nuostatas bet kada galite paprieštarauti duomenų tvarkymui ateityje. 
 
Teisė atšaukti sutikimą.
Pagal BDAR 7 straipsnio 3 dalies nuostatas turite teisę bet kada atšaukti sutikimą ateityje tvarkyti duomenis.  
 
Teisė pateikti skundą.
Priežiūros institucijoms Pagal BDAR 77 straipsnio nuostatas turite teisę pateikti skundą kompetentingai priežiūros įstaigai – Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai. 
 
16. Informavimo sistema 
   
Apie visus su asmens duomenimis susijusius incidentus reikia pranešti internetu UAB “Operos” vaistinei.
 
Su duomenų apsauga susijęs incidentas yra bet kuris įvykis, kuris baigiasi arba gali baigtis atsitiktiniu ar sąmoningu asmens duomenų praradimu (elektroninių ar laikomų popieriniame formate) arba duomenų sunaikinimu, arba neteisėtu duomenų gavimu.
  Informacija apie incidentą bus peržiūrėta ir bus imamasi veiksmų  po incidento. 
   
 
Atnaujinta  : 2020 m. 08 mėn.